Jedu s dobou
Zveřejněno 1. 8. 2019

Jedu s dobou: zapište se do kurzu pro seniory zdarma

Je vám 65 a více? Jste pořád aktivní a baví vás cestovat, řídit vůz a jako bonus přitom mít pocit bezpečí? Vzdělávací program Jedu s dobou realizovaný Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR je v tom případě na tělo šitý právě Vám.

Zcela zdarma si můžete vyzkoušet svůj um a dovednosti na některém z tuzemských polygonů od Mostu po Třinec. Vzdělávací program Jedu s dobou se koná pod patronací věhlasného Karla Lopraise, můžete se jej zúčastnit ve vlastním voze a třeba i s partnerem, registrace probíhají právě teď na www.jedusdobou.cz

Naučíme vás, jak bezpečně ovládat váš vůz

Jedu s dobou je ve druhém ročníku. Čerstvé zkušenosti má třeba akademický sochař Miroslav Rybička. Je mu stěží uvěřitelných jedenadevadesát!

 „Zkusil jsem, musím to říci jednoduše a bez zbytečných kudrlinek, je to prostě fantastické. Řidičskou dlouhověkost považuji za jeden z důležitých atributů neutuchající svěžesti a chuti do života,“ vypráví po testu nesmírně vitální umělec.

Přihlaste své rodiče do projektu Jedu s dobou

 „Když slyším, že mám možnost si vyzkoušet třeba jízdu na vodě, smyky a mnoho dalšího, nebudu váhat ani chvíli, jdu si najít rezervaci. Už proto, že jsem si koupil nový vůz, čtyřkolku a otestovat ji v běžném provozu mohu jen částečně. Až přijde zima, chci být připraven,“ vypráví s nadšením osmašedesátiletý ekonom Miloš Šťastný ze Zlína s tím, že už láká i své aktivní kamarády raně seniorského věku.

„Nejspíš pojedu do Ostravy nebo do Třince, ale ještě to s ženou zvážíme. Proč si nezajet na výlet klidně třeba do Mostu, Jihlavy, Příbrami, Sosnové, Hradce Králové nebo Vysokého Mýta. Tam všude ta možnost je. Spojím to s aktivní dovolenou,“ těší se.

Nebojte se, jde o zábavu a poučení, nikdo vás zkoušet nebude

A kdyby si snad někdo ze seniorů myslel, že mu na zdokonalovacích testech někdo půjde „po papírech“ třeba z věkových důvodů, tak to ani náhodou.

„To skutečně ne, naší zásadou je individuální, lidský přístup, diskuse, rada, jak se za volantem chovat čím dál lépe, na věk se prostě nehledí. Naopak, ceníme si zkušeností, naši klienti se mohou navzájem obohacovat jejich výměnou,“ dodává Libor Budina koordinátor projektu.

„Přesně tak jsem to zažil,“ potvrzuje jeho pohled na věc akademický sochař Miroslav Rybička, živoucí důkaz toho, o jak smysluplný a užitečný projekt bez ohledu na věk jde.

Registrujte se právě teď

Kdo si chce vyzkoušet, jaké to je, zdokonalovat se v řízení třeba za zhoršených klimatických podmínek, má ideální možnost absolvovat kurz v hodnotě 4 000 Kč zdarma díky Fondu zábrany škod pod správou České kanceláře pojistitelů. Registrujte se na telefonním čísle 727 901 494 nebo na www.jedusdobou.cz